Tankar - mitt mående

En sak som är bra med min sociala fobi/rädsla för andra människor... är att det är lugnt när jag har Elin med mig, då uppför jag mig relativt normalt (tror jag), det är när jag blir själv, ensam, när jag har lämnat Elin ångesten slår till och det blir en jobbig situation.
 
Om folk inte hade så många åsikter och var tvungen att delge mig dem skulle det oxå vara lättare... om jag inte tog åt mig utan bara viftade bort andra människors ord skulle det vara lättare.
 
Helt klart får jag mer ont både i ryggen och magen när jag "går för långt", detta "för långt" kan tyvärr vara hur långt eller kort, helt beroende på min "dagsform".
 
I går kväll efter det vi ätit middag gick jag ut med Bullen, en promenad som i kväll var för lång, jag har förjävla ont, både i ryggen, från bh-bandet ner till rumpan... typ, samt i magen, det känns som träningsvärk i magen, de magmuskler jag inte har värker, skitskumt.
 
Sträckan jag och Bullen gick är en sträcka som tar ca 20 minuter, kuperad terräng, men absolut lätt att gå, som jämförelse kan jag säga att Elin, har följt med och gått denna promenad sedan hon var 3 - 4 år.
 
Det är nu drygt 3 1/2 timme sedan jag tog alvedon + tradolan och enligt ordination bör det vara närmare 8 timmar mellan varje dos, men nu har jag så förjävla ont att jag lätt skulle kunna ta mer tabletter.
 
Jag tror eller rättare sagt vet, att jag helt klart mår bättre av att komma ut och röra på mig, i min egen takt, att få gå en promenad själv med bara hunden som sällskap ger mig ro, ett inre lugn, men ska jag ha så jäkla ont efteråt är det inte kul och det blir ju mindre skoj att gå ut när jag vet att resultatet efteråt är mer värk och sämre mående.
 
Det är ju detta, att jag mår sämre efter en aktivitet (vare sig den är positiv eller negativ) som dels påverkar mitt liv på så vis att jag undviker det jag vet försämrar mitt mående och dels gör att jag blir ledsen, deprimerad av att det inte känns bra, att det inte går framåt, jag borde väl kunna bygga muskler och klara t ex promenad utan bli sämre, det är ju helt jävla sjukt att alltid (i princip) halka tillbaka två steg, att aldrig gå framåt och känna förbättring.
 

Husvagn & Fobi x 2

I fredags vid 9tiden kom J hastigt och plötsligt på att vi skulle åka ut med husvagnen, ja han har ju under ett par dagar pratat mycket om vilken dålig husvagnssommar det varit, bara 4 husvagnsnätter, det var då i början av juli när vi var till Strömsund.
Vid halv 1 tiden satt vi i bilen på väg mot Sollefteå och drygt 2 timmar senare checkade vi in på Sollefteå Camping.
 
I dag måndag vid 15tiden kom vi hem efter tre nätter i husvagn.
 
Det har varit en okey, fast jobbig helg.
 
 
FOBI X 2
Inte lätt att vara glad & lycklig ute på husvagnstripp när jag drabbas av fobi x 2,
absolut inte lätt när det för det första är jobbigt att vistas på en mindre yta som delas av många som det blir på en camping, att titta ut genom fönstret och se... en husvagn typ 4 meter längre bort.
Att sitta utanför förtältet betyder att man sitter till allmän beskådan av alla de husvagnsboende inom en 4 meters radie plus att alla som går förbi, vart de nu ska, passerar just mig.
Att ha fobi för allmänna, gemensamma toaletter gör inte livet direkt enkelt,
min motvilja delas av Elin som tittar in och säger, det är äckligt, jag är inte kiss-nödig längre...
Att jag dessutom ogillar husvagnstoaletten gör det ännu jobbigare.
Som tur är... eller ja jag vet inte riktigt, men min mage är väldigt samarbetsvillig ibland och stänger av alla behov av toalett när vi är ute med husvagn, är någonstans där det bara finns allmänna toaletter.
I natt fick jag världens toalett/dålig i magen ångest och kände mig mycket nära döden, hjärtklappning, svettning/sjöblöt av svett, kräkilla-mående, andnöd och en allvarlig känsla att förlora fotfästet i tillvaron.
Men, hur som helst, jag överlevde, det blev ingen magsjuka.
 
 
Min mages status just nu... ja jag hann typ bara in genom ytterdörren och sedan har jag varit akut-toaberoende, min mage bullrar, krampar, bråkar och är irriterad.
 

Sämre mående

Måndag 13/8
 
 
Trött som faan,
värk i hela kroppen,
främst i axlar, nacke, rygg, höfter och ben (knän)
 
Det gör ont när jag sväljer,
andas,
jag har ont utanpå halsen
 
Värk,
stickningar,
bortdomningar,
vänster arm och hand
 
Törstig,
torr i munnen
 
Nya utslag,
eksem,
kliar
 
Koncentrationssvårigheter,
problem nu att hitta rätt bokstav i det ord jag ska stava,
orkar inte läsa
 
Varför alltid ångest,
mitt i natten,
nattsvartångest
 
Förväntar mig alltid det värsta,
förbereder beredskapsplan,
oavsett det behövs eller inte
 
Hemska mardrömmar
 
I morgon en ny dag

Dagen i dag

 
Trött, väldigt trött, känner mig väldigt välanvänd, överkörd och helt slut på.
Tänk att det kan vara så jobbigt att bara typ sitta...
Nå väl, ingen kan beskylla mig att fejka sjukdom för att lura åt mig miljoner från försäkringskassan.
 
Tänk så skönt det vore om jag vaknade en morgon å kände mig pigg, utan värk eller bråkig mage.
 
Om jag orkar under morgondagen finns det en del måsten jag måste fixa... en del går att skjuta upp, andra borde vara gjorda redan igår typ.
 
Nu är det strax tack å go'natt.

teori & tanke ang magen

funderar på om det kan vara så att jag tack vare LCHF orkade med helgen på ett mycket bättre sätt än vad jag brukar göra när det blir för mycket runt omkring,
eftersom min mage för tillfället håller sig relativt lugn och stilla,
Elin noterade i dag när hon stod med armarna runt mig och huvudet mot min mage att min mage var tyst, inget buller eller skvalpande
visst kan det bero på noll gluten,
lika gärna som ytterst lite kolhydrater,
vad vet jag och egentligen spelar det ingen roll vad det än beror på,
jag tacksam så länge jag slipper en bråkig irriterad mage och att vara akut toa-beroende mer eller mindre var och varannan dag,
livet är trots allt enklare när magen är lugn,
 

noterat & tänkt

 
 
det har varit en otrolig helg på många vis, en helt underbar helg, väldigt jobbig ja visst absolut, men så positiv och trevlig ändå
 
det bästa tror jag är att ingen ställde krav eller måsten, ingen tyckte att jag gjorde fel och borde göra på annat vis, jag slapp känna att det fanns outtalade måsten & krav, ingen som var sur eller irriterad pga det jag gjorde/inte gjorde
 
trött, ja visst
värk, ja absolut
känner mig otroligt välanvänd
att vara social dagarna fyra tar energi
 
som alltid, av någon anledning, när det blir lugnt och vi är hemma blir min mage helt upprörd, bråkig, irriterad och det blir akut toa-beroende, jag tror det har med att jag slappnar av, inte längre skärper till mig och är spänd
 
 
 
under dessa två första LCHF veckor har jag minskat 3kg
 
eftersom jag trodde jag var nästan 2cm längre än vad jag är blir tidigare BMI uträkning fel
 
men 3kg minus är viktnedgång oavsett hur lång eller kort jag är
 
 
blev faktiskt förvånad att jag minskat i vikt trots denna turbolenta avslutning av vecka 2
har ju vid två tillfällen ätit tårta, har ätit 70& choklad
 
 
Jag äter LCHF på mitt vis
inte i första hand för viktminskning
utan för att eventuellt må lite bättre

dagens LCHF uppdatering

 
 
Blev faktiskt mat i dag, trots mitt illamående, chokladsug och allmänt ointresse.
 
Jag köpte fin kassler i dag på ICA, en av de bättre jag köpt sista halvåret.
 
Till vår middag stekte jag kassler i smör, stekte ägg, bea-sås, salladslök & paprika,
J & Elin fick strips.
 
 
Jag har jävulskt ont i min rygg, känns som om jag ska gå av på mitten, värk i axlar, nacke, en brännande smärta mellan skulderbladen.
 
 
Trött som faan.
 
 
Vila i soffan 19.00 - 19.45
sedan sova, sova när kl blivit 20

chokladsuget

Alltså, jag likställer mig själv och mitt chokladberoende med en alkolist/narkoman och deras sug efter alkohol/narkotika, det ena är faktisk varken bättre eller sämre, olika beroende ja visst, lagligt och accepterat mot icke accepterat/olagligt.
 
Var nere hos mina föräldrar och fick en bit 70% choklad till kaffet... vilket triggade igång mitt beroende hej vilt så när jag på väg hem var in på ICA och handlade blev det även en 70% choklad som följde med hem.
 
Det sägs... varför fattar jag inte... att med mörk choklad tar man bara en bit och sedan är det okey... inte för nån som jag, jag skulle kunna äta upp hela chokladkakan med detsamma, lätt som ingenting.
 
 
 
Inte är väl detta val, om det nu ens var ett val, speciellt bra, inget jag känner mig glad över, snarare ett återfall till beroende och helt fel och det känns inte okey.
 
 
Även om jag till viss del kan skylla i min trötthet, behov av energi, men nej, det är bara bortförklaringar.
För mig är choklad en drog, ett beroende.

Sämre mående

Fortfarande bråkar min mage och är ond.
Huvudvärk och trött, värk i axlar, nacke, rygg och ont i ben samt knän.
Nödslakt känns som en bra ide, eller varför inte Offerhällan...
 
Nu ska jag lägga mig och vila fram till kl 12 då jag ska ta med Elin och köra ner till mina föräldrar.
 
Ibland finns det måsten som inte går att strunta i.

Lite kort uppdatering

Inte helt klokt, men minus 4 cm har min mage minskat, alltså "tjockmagen" på denna lite dryga vecka med LCHF, det är ju precis vad jag sagt jämt, jag blir uppsväld och blir storleken större från morgon till kväll.
Tro om det beror på gluten eller nått annat...
 
Trött som faan och även i dag är min mage orolig efter gårdagens magtrubbel.
 
Är inte hungrig men har trots detta petat i mig lite, tror inte det är bra med svält och dessutom kan jag inte svälja mina nödvändiga tabletter (medicin) utan något att äta.
 
Dricker mycket te, kaffe & citronvatten.

Har mått relativt hyfsat... men nu Nej

Har under denna första vecka med LCHF mått hyfsat, när det gäller min bråkiga och irriterade mage alltså... men nu NEJ, fy faan säger jag bara... mår helt jävla skit och har ingen annan än mig själv att skylla.
Är huvudet dumt får kroppen lida.
 
 
Först skriver jag ett inlägg om att det troligen är gluten som är den stora boven när det gäller min mage och min eviga magsjuka... sen kort efter så gör jag varma mackor till J & Elin till lunch, klämmackor... så vad tror Ni? Jo men ja visst... dum som jag tydligen är... så äter även jag en himla god klämmacka och vadå jo självklart får jag efter en kort stund världens magknip, sedan är det akut toa-beroende resten av dan. Skitskoj!!
 
 
Alltså vad är det för jävla fel på mig som tydligen inte lär mig av mina misstag.
 
 
Nå ja, jag vet då nån som kommer att hålla sig från gluten & bröd en lång tid här framöver, det är ju lätt att fortsätta med LCHF eftersom det ger lindring till min eländiga mage.
 
 
Som jag sa till mamma, jag får väl tänka positivt, jag går väl förhoppningsvis ner i vikt genom denna tarmtömning...
 
 

lchf & kroniskt trötthetssyndrom

Mitt LCHF bloggande blir ju väldigt uppblandat med hur jag mår även fysiskt & psykiskt, det är faktiskt min KBTkontakt som tycker att jag ska blogga & påbörja en 30dagars LCHF, hon tror att jag på sikt skulle må lite bättre om jag dels äter bättre... jag är ju mästare på att skåpäta" och leva på mackor, dels kan en viktnedgång betyda mindre värk.
Det är lätt för "normala" att tycka att det "bara" är att äta mindre och röra sig mer, i mitt fall, då jag äter redan tillräckligt lite (överlever på coca cola & choklad, samt mackor) och inte kan röra mig speciellt mycket pga all ansträgning kostar och betyder ökad trötthet, mera värk, sämre mående.
Jag lägger mig ofta och vanligtvis kl 20 med Elin och de gånger jag har sovmorgon sover jag lätt till 10.30 utan några som helst problem, jag behöver dock vila under dagen, trots dessa 14 timmar i säng.
Två, tre kvällar i veckan, max, är jag vaken och uppe efter det Elin har somnat.
Min vakna tid är vanligtvis 8 timmar/dygn.
Ifall detta, LCHFkostomläggning hjälper, om jag på sikt mår bättre är det guld värt, hittills har det positiva, förutom 2kg minus på vågen, varit en lugnare mage - kan bero på noll gluten, enligt läkare är jag inte glutenintollerant, men när min kropp är i dåligt sick reagerar jag på gluten - en del av mina utslag, de som läkaren säger beror på stress är oxå försvunna och inga nya har dykt upp senaste två, tre dagarna.
Jag är fruktansvärt less på mitt liv som det är nu, bara trött, värk och dåligt mående.

Fyra dagar till med LCHF

Onsdag 25 juli Dag 4 av 30,
 
 
Vaknade 10.30, hade faktiskt gärna fortsatt sova, är fruktansvärt trött, men eftersom jag lade mig med Elin strax efter kl 20 kändes det som om 14 1/2 timme i sängen kanske räckte
 
Frukost
2 koppar kaffe m gradde
2 köttskivor - rest från gårdagens middag
1 skiva ost
samt mina sju (7) morgontabletter
några muggar te
 
 
Efter intag av frukost + tabletter samt telefonsamtal med min mor lade jag mig i soffan för ytterligare en timmes vila, jag har fruktansvärt ont i min rygg
 
 
Mellanmål... i dag har det blivit rätt dåligt med föda, men hungrig har jag inte varit
en skiva ost när jag tog dagens andra omgång av alvedon + tradolan
 paprika invirad i ostskivor blev det till kvällsfika + dagens sista alvedon + tradolan
 
Middag... tacos, utan kolhydrater - köttfärs, grönsaker, aoli (hemgjord) riven ost
 
under dagen dricker jag citonvatten, te & kaffe
 
Mitt mående... vansinngt ont i ryggen, från bh-bandet ner till rumpan, väldigt ont i bröstryggen "hjärtsmärtor, ont i vänster arm som känns bortdomnad och kall, ont i vänster höft, ben och knä, ont i fötterna
trött, ja jag är rysligt trött
 
min mage känns lite mer orolig nu efter "mängd" grönsaker & aoli
 
Vila
ligga på soffan 11.15 - 12.15
ligga på soffan 17.45 - 18.50
 
 
Torsdag 26 juli dag 5
 
det är tydligen i dag diverse biverkningar kommer...
 
har under natten, mot morgonen haft känning av kramp i speciellt vänster vad, nedre del av benet
trött, vansinnigt trött trots jag tillbringat 14 timmar i sängen (20.10 - 10.00)
 
inte speciellt hungrig eller sugen att äta något närmaste timmen efter det jag vaknade, känner mig mer illamående, kräk-illa, orkeslös, noll energi, ingen lust att göra något...
igår gick jag klädd i pyjamas till kl 14 innan jag orkade ta på mig kläder och gå ut med Elin & Bullen,
i dag vete faan om jag kommer att ta av pyjamasen alls... mest lust att återvända till sängen, sova, sova, sova
 
värk i kroppen, axlar, nacke, bortdomnade armar och ond vänster handled, ont i ryggen, höfter, knän, ben och fötter - skulle verkligen behöva en sjukgymnast eller att en läkare som kan ryggont och har något vettigt förslag vad som kan göras... jag orkar inte ha ont jämt
 
huvudvärk, trötta ögon, dåligt med koncentration
 
MEN min mage bråkar INTE och jag har ovanligt lite ont i magen - positivt!!
 
Frukost blev det,... två timmar efter det jag vaknade, lämnade sängen så kanske det räknas som lunch... klockan var ju typ 12... nåväl, till slut stoppade jag i mig en halv avokado, en skinkskiva, en ostskiva ett par bitar paprika samt ungefär 2 msk keso (som jag saltade och hade på paprikapulver)
2 koppar kaffe m grädde samt 2 muggar te, ett glas citronvatten
 
Jag läste någonstans, på nätet, att kramp i benen under natten kan bero på saltbrist... hittar jag det igen så blir det en länk.
 
Mellanmål... tro om två smakbitar från ICA's smakprovning räknas som mellanmål? kallrökt lax & pepparrotsost smakade gott i alla fall
har lyckats få i mig två koppar kaffe m grädde
eftersom frukost + tablett-intag var kl 12 blir det inte mycket föda innan det är dax för nån sorts middag
 
Mitt mående
trött, trött, trött som faan
 
värk i kroppen, nacke, axlar, armar, rygg, höfter, ben, knän och fötter
 
 något mindre huvudvärk
 
inte något större sug efter socker
 
jag har en ond fläck i övre delen av magen, strax under mitten av brösten
min bröstrygg, den där kotan som orsakar "hjärtbesvär" bråkar
 
ont i ryggen från bh-bandet ner till rumpan, känns som om jag ska gå av, att jag inte håller ihop
 
Middag... å yes, det blev det trots allt även i dag... tillsammans med maten tog jag dagens andra omgång av tradolan + alvedon
jag åt: lövbiff, omelett, gurka, aoli - yes, jag är förutom mitt saltsug väldigt köttsugen just nu
 
 
Vila
12.30 - 14.00 ligger på soffan
18.30 - 19.45 ligger på soffan
 
Vaknade omkring halv 1 av att jag hade så ont i bröstryggen, "hjärtkotan", samt i nedre delen av ryggen, riktigt jävla skit-ont, var ner på toa å tog sedan alvedon + tradolan ihop med en bit ost
Det tog väl omkring 20minuter, en halvtimme innan jag somnade om
Har vaknat till & från flertal gånger pga smärtan i ryggen/hjärtat, bortdomnad vänster arm
 
 
Fredag 27 juli dag 6
tänk så fort tiden går när man har roligt,
strax har det gått en hel vecka,
en vecka med LCHF,
 
 
Fredagmorgon, min (o)tur att kliva upp med Elin, 8.15 var det morgon
 
Jag är trött, trött, trött, vansinnigt trött
Jag har ont, ont, ont, vansinnigt ont i min kropp
 
Är för trött för att äta frukost/är inte hungrig och orkar inte
tar en ostskiva och sväljer dagen åtta (8) tabletter
dricker te & två koppar kaffe m grädde
 
positivt/negativt med LCHF?
 
ja... just nu är jag inte rätt person att säga varken eller
men jag fortsätter absolut de 30 dagar jag bestämt mig för, får göra en utvärdering sedan
Just nu känns ingenting positivt, skulle gärna lägga mig ner å bara dö
 
Vila
ligger/vilar på soffan 9.00 - 10.30
sover i sängen 13.00 - 14.30
ligger i soffan 15.45 - 16,30
 
Det här med mat
Det är komplicerat, jag äter ju inte pga vana utan i princip när jag är hungrig eller då jag gör mat till Elin & Jerry
Inte speciellt bra, det förstår jag oxå
Idag blev det då en ostskiva till mina tabletter och efter det ingenting
Nere hos mina föräldrar drack jag en kopp kaffe m grädde
Eftersom jag inte var hungrig, kände mig sugen på någonting blev det ingen mat förrän vi åt middag
 
Till middag åt jag 3/4 delar av en kycklingsallad från Pizzerian, inget bröd...
 
till salladen drack jag en mugg te och sedan en kopp kaffe m grädde
 
Av någon anledning har jag varken varit hungrig heller känt lust att äta någonting, inte ens nere hos mina föräldrar med ett kakfat med typ sju sorters kakor kände jag någon lust att stoppa i munnen
 
Trötthet & Mående
jag är förjävla trött, har vilat/sovit ungefär 3tim 45 minuter från kl 8.15 till nu 18.30
kommer att precis som vanligt lägga mig tillsammans med Elin vid 20tiden
så dagens vakna tid blir cirka 8 timmar
 
fortfarande uppför sig min mage ovanligt bra, lite irriterad pga stort intag av grönsaker men trots detta mycket lugn jämfört med tidigare
värk, ont i min kropp, från hårbotten till fotsulor
den där kotan i bröstryggen är mycket elak, jag har vansinnigt ont i ryggen från bh-band till rumpa
axlar, nacke och armar är ömma, värker, domnar bort
mitt vänstra knä är ont, ont, ont
jag har väldans ont under fötterna
pga min jävla trötthet har jag noll energi, noll ork & noll lust, vill ingenting
skulle helst av allt bara vara själv och slippa allt
sånna här dagar känns det som om en inlåsning på sjukan, få vara ensam på rummet vore en välsignelse
 
 
Lördag, dag 7, en vecka
28 juli
 
Vaknade strax före 10.30. känner mig helt opåslagen, lade mig på soffan å låg där till 11.15, vill ingenting, har inte lust att göra någonting, allt är bara jobbigt
 
Det känns som om jag har värsta hemska träningsvärken i kroppen
Jag undrar om detta fenomen "rötmånad" kan påverka mitt mående, svettas & känner mig kladdig -
jag tycker att jag är väldans ofräsch
Väldans ont i höfterna
För övrigt mår jag kräk-illa
Trött, trött, trött
Värk i nacke, axlar , armar, rygg, knän, ben, fötter
Huvudvärk
 
Trots allt har jag överlevt en vecka HURRA för mig
 
Förutom att jag har överlevt, vilket i sig är nog så bra... har jag mycket mindre ont i magen, blir inte uppsväld och inte samma bråkiga tarmar som tidigare, ett stort plus!!
Dessutom har jag lyckats "hej å hå" tappa ett kilo, vågen visade på minus!!!!
 
Mitt BMI är 30 vilket betyder att du har viktklassen Övervikt.
För att komma ner på normalvikt behöver jag gå ner 11.9 kg.
Ha ha ha från fet till överviktig på en vecka... men det lär ju ta minst 12 veckor med LCHF för att jag ska bli normalviktig.
 
Däremot är jag, tror jag, tröttare, har mindre energi och orkar än mindre nu mot med min sockerrika & kolhydratrika kost, jag behöver något som ger mig mer energi.
 
Ett litet problem är ju denna grej att jag inte är hungrig, inte känner sug efter att äta, blir ju fel det oxå 
 
Till "frukost", i samband med intag av morgonens tabletter blev det 4 msk keso, ett glas citronvatten och te, det är ju så enkelt, skulle jag inte behöva något att äta för att kunna svälja mina tabletter blev det troligtvis inget annat än te/kaffe ev citronvatten under förmiddagen
 
Mitt mående
mår hyfsat trots potatismos/kolhydrat intaget, än är min mage lugn
trött, vansinnigt trött (har "bara" vilat ungefär 90 minuter i dag)
ont i min rygg, känns som om jag håller på att gå av, ryggen, från bh-bandet till rumpan värker oavbrutet, det gör ont när jag sitter, ligger, står och går
ont i nacken, axlar, armar, bröstrygg, höfter knän och fötter
armarna domnar typ bort
när jag får som mest ont blir jag alldeles sjöblöt av svett, illamående och yr, känns som jag ska svimma

LCHFstart, jag tar en dag i taget

I dag, söndag 22 juli påbörjar jag min planerade 30-dagars LCHF
Dag1
 
Att jag säger 30 dagar beror på att jag TROR att något bör hända inom denna tidsram
I första hand hoppas jag på ett bättre mående
I andra hand en viktnedgång på 3 - 4 kilo under dessa 30 dagar
 
Mitt BMI är 30.8 FETMA!!  jag bör gå ner 14 kilo.
 
 
Måndag 23/7 Dag2
 
Är så jävla trött, kan troligtvis bero på noll socker och lite kolhydrater... för även om jag alltid är trött så känns det nu som om jag typ har huvudet under armen, tankeverksamhet och koncentration lika med noll
 
Men att stoppa i min en rad choklad, ett glas cola känns inte som ett alternativ, jag är tjurig, jag vet att jag trots denna ökade trötthelt kommer att överleva, efter tre, fyra dagar stabiliserar sig kroppen
 
Förutom den stora tröttheten så har jag ont i kroppen samt huvudvärk.
 
Ett plus i kanten
I dag har jag faktiskt haft mindre ont, mindre kramp, känt mig mindre uppsvullen, mindre bråkig mage
Hittills har jag aldrig varit hungrig, känt att jag borde ha ätit mer... dock sug efter choklad, coca cola.
 
Fundering
Jag är nu, om igen, helt saltsugen/beroende ? var ju det för x månader sedan, kommer inte ihåg ifall det berodde på nån brist eller ful ovana, då åt jag flingsalt, typ som godis... nu är det gurkskivor med salt som jag stoppar i mig
 
googlade på saltberoende, fann detta:

 

Har du starkt sug efter salt?  – En av orsakerna kan vara låg serotoninhalt:

 

Låg Serotoninhalt kan skapa obalans. Serotonin är ett hormon som ger oss tillfredsställelse. Serotonin ökar våra förmåga till reflektion och eftertanke, ett ökat lugn, samt bra sömn. Brist orsakar nedstämdhet/depression och impulsivitet. Den som har brist kan känna ett sug efter snabba kolhydrater såsom pasta och ris men även salt.

Chips och salt mat

 

Möjlig sjukdom: Problem med sköldkörtel eller binjurarna

– Svår stress kan påverka binjurarna. Om någon är mycket stressad slutar de att producera rätt mängd hormoner som adrenalin, kortisol och aldosteron.

Detta kan störa kroppens saltbalans och förklarar varför vissa människor har saltbegär, säger Shona Wilkinson, chefsnutrionist på The Nutri Centre i London. – Det kan också betyda att du har en jodbrist. Detta är kopplat till sköldkörtelproblem, säger biokemisten Jeannette Jackson.

En underaktiv sköldkörtel kan orsaka letargi, förstoppning, viktökning och depression, samtidigt som en överaktiv sköldkörtel kan ge viktminskning, oro och oregelbunden menstruation.

Patienter med Addisons sjukdom söker ofta läkare upprepade gånger för trötthet, muskelsvaghet och viktnedgång utan att få rätt diagnos.

Typiska tecken vid Addisons sjukdom är ett uttalat saltbegär, som dock patienterna sällan avslöjar för den behandlande läkaren, och en ofta kraftig gråbrun hudpigmentering.

Om sjukdomen står länge tillkommer besvär med lågt blodtryck, att det svartnar när man reser sig upp och till slut illamående, kräkningar och ett fullt utvecklat chocktillstånd.

 

Addison sjukdom har jag i alla fall inte--- jag går inte ner i vikt och har inte gråbrun hud.

 

En LCHFblogg jag har börjat läsa  en ung tjej som gått ner 44kilo genom LCHF

 

 

Tisdag 24 juli/om 5 månader är det julafton

 

Dag 3, LCHF räknas inte som en diet utan en livsförändring

 

Trött, sjukt trött, Elin vaknade före 7 och det var min (o)tur att kliva upp

 

Jag fungerar dåligt tidigt på morgonen, jag är helt enkelt inte påslagen 

Har dock sovit som en död!! mest hela natten, är ju så fruktansvärt trött 

 

Åh Yes, nytt BMI 30.4 minus 1 kg

 

Halleluja om vågen visar minus 1 kg till så är jag "bara" överviktig... fort va det gjort... eller inte

 

Nu är det 12.9 kilo kvar till jag har normalvikt

 

om jag skulle gå ner i vikt lika samma, typ 1kg var tredje dag, då blir det minus 5kg på 15 dagar

 

Det är ju skoj att det händer något positivt

 

Yes, nu fokuserar jag på min vikt, det är ju det mest konkreta, känner inte direkt så stor skillnad annars

 

Fortfarande bråkar min mage otroligt lite, skönt 

 

 

 

Mitt mående denna dag, dag 3

trött, vansinnigt trött

huvudvärk och trötta ögon

 värk i kroppen, nacke, axlar, rygg, höfter, ben, knän, fötter

har så jävla ont i min rygg, typ från bh-bamdet ner till rumpan, känns som om jag ska gå av, värker oavbrutet

frånsett mitt enorma saltbegär så tappar jag hår, jag tappar absolut mer hår än normalt, när jag kammar mig, tvättar håret etc har jag kam/händer fulla av hår

har ju även dessa utslag, typ bölder i ansiktet som enligt läkare berodde på stress

världens värsta sockersug vid 15tiden

 

 

 

 
 

På läkarintyget står det inte:

Sämre mående pga försäkringskassans agerande!!

För så kan man inte skriva trots att det är sant, inte bara i mitt fall... vi är många långtidssjukskrivna med kroniska sjukdomar som far illa.

I mitt fall har det tillkommit nya diagnoser pga ett allt sämre mående, jag mår sämre rent psykiskt, eftersom jag inte vet eller kan påverka då det gäller mitt eget liv.

Egentligen så började ju min sjukdomshistoria 1998 då jag hastigt insjuknade i något som jag först trodde var vanlig magsjuka. som sedan blev en misstänkt födoämnesallergi och avslutades senare med diagnosen Trötthets syndrom - ME / CFS eller kroniskt trötthetssyndrom.

Från början sov jag omkring 20tim/dygnet, vilket jag numera inte gör... jag sover "bara" 15 - 17tim/dygnet vilket enligt försäkringskassans läkare är en stor förbättring.

Har nu läst ett par av mina äldre sjukintyg/journalkopior i samband med överklagandet - jag försöker att få försäkringskassan att ompröva sitt beslut, enligt dem är jag för frisk för att få bli sjukpensionär, men för sjuk för att kunna arbeta - det jag faktiskt har förträngt är att jag faktiskt från början, de första 5 åren av mitt sjuka liv "bara" var trött och sov, sedan tillkom värken, en värk som gjorde mitt liv än mer besvärligt och efter ytterligare några år fick jag då problem med bråkig mage, om någon frågat mig för några veckor sedan hade jag nog svarat att jag alltid haft värk, för det är ju så det känns... jag kommer inte ihåg hur det var att inte ha värk och ont i kroppen, att ständigt och jämt ha en sorts "träningsvärk".

Vad jag med detta vill säga är ju att det inte alls känns som om försäkringskassans läkare har läst och funderat över min sjukdomshistoria, eftersom jag bara blir sämre och sämre, hur kan då han/hon säga att jag blivit bättre/friskare?


Det finns en CFS-invaliditetsskala och om jag själv gör en bedömning ligger jag på omkring 30% till 20% beroende på hur min kropp i övrigt mår, självklart blir jag mycket sämre och mer sängliggande vid t ex "magsjuka/bråkig tarm" och när det blir för mycket runt omkring mig.

Nedan finns David Bells CFS-invaliditetsskala (inlagd i en kolumnindelning) som kan användas av både patient och läkare för att övervaka utveckling/återfall av detta tillstånd.

Måttligt svår

Personer med måttligt svårt KTS har minskad rörlighet och är begränsade i

alla vardagsaktiviteter, även om de har toppar och dalar i nivån av symtom

och förmåga att utföra aktiviteter. De har vanligtvis slutat att förvärvsarbeta,

utbilda sig och behöver viloperioder. Ofta sover de 1-2 timmar på eftermiddagen. Deras nattsömn är oftast störd och av låg kvalitet.


30

Måttliga till svåra symtom vid vila; svåra symtom vid all aktivitet;

total aktivitetsförmåga är 50% av förväntad; vanligtvis begränsad till hemmet;

oförmögen utföra ansträngande uppgifter; kan utföra 2-3 timmar av skrivbordsarbete per dag, men kräver vilopauser.

20

Måttliga till svåra symtom vid vila; svåra symtom vid all aktivitet;

total aktivitetsförmåga är 30%-50% av förväntad; kan högst sällan lämna bostaden; sängbunden större delen av dagen;

oförmögen att koncentrera sig längre än 1 timme om dagenJag hittade detta här
RSS 2.0